Ürəyin sağlamlığını qorumaq və ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün kətan toxumundan istifadə etmək tövsiyə olunur.
O, tərkibindəki omeqa-3 yağ turşuları, lif, lignanlar və antioksidantlar sayəsində ürək sağlamlığına çox faydalıdır.
Foodinfo.az kətan toxumunun ürək sağlamlığına faydalarını təqdim edir:
1. Omeqa-3 yağ turşuları: Kətan toxumu alfa-linolenik turşu adlanan omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Bu yağ turşuları xolesterin səviyyələrini tarazlayaraq ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa və ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edir.
2. Lif tərkibi: Bu toxum həzm sisteminin sağlamlığı üçün vacib olan liflə zəngindir. Lif ürək sağlamlığını qoruya və xolesterol səviyyəsini aşağı salaraq həzm pozğunluqlarını azaldır.
3. Lignanlar: Kətan toxumu bitki qaynaqlarında ən yüksək liqnan tərkibli qidalardan biridir. Lignanlar antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində hüceyrələri qoruyaraq ürək sağlamlığını dəstəkləyir və iltihabı azaldır.
4. Antioksidanlar: Bu qidada müxtəlif antioksidanlar var. Antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri qoruyur.
Gündəlik qida rasionunuza kətan toxumu əlavə etməklə ürək sağlamlığınızı qoruya və ürək xəstəliklərinin qarşısını ala bilərsiniz.
Ürəyin dostu olan toxum
26 Aprel, 16:46
Oxşar xəbərlər
Yeniyetməlikdə şəkərli qida bu problemlərə səbəb olur
26 Aprel, 15:17
Psixoterapevt stressin iştaha təsirindən danışıb
26 Aprel, 10:42
Mədə və bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdıran qidalar
25 Aprel, 18:46
Bu ölkədə milli valyuta dollar qarşısında pik həddə ucuzlaşıb
25 Aprel, 14:00
Uşağınızda autizm ola biləcəyinin altı əlaməti
25 Aprel, 12:43
Xəbər lenti
Yuxunu yaxşılaşdıran qidalar hansılardır?
21 May, 23:51
Noxud və soya əti tamamilə əvəz edə bilməz
21 May, 22:32
Qozun bu faydalı xüsusiyyətlərini bilirsiniz?
21 May, 21:35
Təbiət qoynunda düzgün qidalanma
21 May, 20:29
Mağazalardan alınan kəsmiklərin keyfiyyəti necədir?
21 May, 18:39
Yeməklər arasında optimal interval nə qədərdir?
21 May, 18:00
Günəş kremi D vitamini almağa mane olurmu?
21 May, 17:19
Yeməkləri birdəfəlik qablarda qızdırmaq təhlükəlidirmi?
21 May, 16:43
Mayın 21-i Beynəlxalq Çay Günüdür
21 May, 15:17
Bu əlamət diabeti göstəricisi ola bilər
21 May, 14:41
Ən yaxşı qəlyanaltı: Hər gün xurma yeyin ki...
21 May, 14:00
1380 bitkiçilik təsərrüfatında monitorinqlər aparılıb
21 May, 12:41
Bu məhsullar tökülməsinin qarşısını alır
21 May, 10:44
Yüksək hemoglobin hansı xəstəlikləri göstəricisidir?
21 May, 10:06
İnsanın bioloji yaşını bu cür müəyyən etmək olar
21 May, 09:00
Niyə hər ehtimala qarşı tualetə getmək lazımdır?
20 May, 22:44
Günvurmanın xəbərdarlıq əlamətləri
20 May, 21:29
Haqqımızda
Foodinfo.az Azərbaycanın ilk qida xəbərləri portalıdır. Foodinfo.az 2018-ci ilin yanvar ayında fəaliyyətə başlayıb. Burada sağlam və zərərli qidalar, halal qidalar, dieta qaydaları, marketlər, marketlərdən ideal alış-veriş qaydaları, restoranlar, keyfiyyətə nəzarət və s. barədə özəl xəbərlər, məqalələr oxuyacaqsınız.
- Bakı şəhəri, Suraxanı rayonu, A.Rzayev 4/9
- [email protected]
- (+994 50) 330 28 20
Ən çox oxunanlar
Azərbaycanda kənd təsərrüfatı və qida sərgisi keçirilir
15 May, 09:00
"Mənfi" kalorili qidalar hansılardır?
15 May, 10:42
Niyə insanlar yuxuda danışırlar?
15 May, 11:18
Bu qidalarda çipsdən daha çox duz var
15 May, 17:19
Qidalanma haqqında beş mif
15 May, 18:00