Ürəyin sağlamlığını qorumaq və ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün kətan toxumundan istifadə etmək tövsiyə olunur.
O, tərkibindəki omeqa-3 yağ turşuları, lif, lignanlar və antioksidantlar sayəsində ürək sağlamlığına çox faydalıdır.
Foodinfo.az kətan toxumunun ürək sağlamlığına faydalarını təqdim edir:
1. Omeqa-3 yağ turşuları: Kətan toxumu alfa-linolenik turşu adlanan omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Bu yağ turşuları xolesterin səviyyələrini tarazlayaraq ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa və ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edir.
2. Lif tərkibi: Bu toxum həzm sisteminin sağlamlığı üçün vacib olan liflə zəngindir. Lif ürək sağlamlığını qoruya və xolesterol səviyyəsini aşağı salaraq həzm pozğunluqlarını azaldır.
3. Lignanlar: Kətan toxumu bitki qaynaqlarında ən yüksək liqnan tərkibli qidalardan biridir. Lignanlar antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində hüceyrələri qoruyaraq ürək sağlamlığını dəstəkləyir və iltihabı azaldır.
4. Antioksidanlar: Bu qidada müxtəlif antioksidanlar var. Antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri qoruyur.
Gündəlik qida rasionunuza kətan toxumu əlavə etməklə ürək sağlamlığınızı qoruya və ürək xəstəliklərinin qarşısını ala bilərsiniz.
Son xəbərlər
- Alimlər beyin sağlamlığını qorumaq üçün pəhriz hazırlayıblar
- Həddindən artıq yeməyi necə dayandırmaq olar?
- Tərəvəz, kəsmik və xardal: dietoloq məşhur qəlyanaltının faydalarını açıqladı
- Hansı qidalar eşitmə qabiliyyətinizi qorumağa kömək edir?
- Məşqdən sonra nə yemək lazımdır?
- Elm adamları qozun daha bir faydalı xüsusiyyətini kəşf ediblər