Bəzi qidalar təbii yolla arıqlamağınıza kömək edə bilər.
Foodinfo.az arıqlamağa kömək edən 5 qidanı təqdim edir:
1. Yulaf əzməsi: Yulaf əzməsi liflə zəngindir və uzun müddət tox qalmağınıza kömək edə bilər. Bu qida aşağı kalorili bir seçimdir və həzm sağlamlığını dəstəkləyir.
2. Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər: Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər vitamin və minerallarla zəngindir. Həm də onlar aşağı kalorili olduğundan qidalanarkən arıqlamağınıza kömək edə bilər.
3. Kefir: Kefir probiotik bakteriyalarla zəngin fermentləşdirilmiş süd məhsuludur. Həzm sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir, maddələr mübadiləsini sürətləndirir və arıqlamağa kömək edir.
4. Yumurta: Yumurta yüksək protein tərkibi ilə toxluğu təmin edir və əzələ kütləsini qorumağa yardımçı olur. Həm də maddələr mübadiləsini sürətləndirir və kilo verməyi dəstəkləyir.
5. Kətan toxumu: Kətan toxumu omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir və həzm sisteminə faydalıdır. Tərkibində yüksək lif olduğu üçün dolğunluq hissi verərək çəkiyə nəzarət etməyə kömək edir.
Bu qidalar balanslaşdırılmış qidalanma planına daxil edildikdə və uyğun porsiyalarda istehlak edildikdə arıqlamağa kömək edə bilər. Ancaq kilo vermək məqsədinə çatmaq üçün yalnız bu qidaları istehlak etmək kifayət olmaya bilər. Sağlam yemək vərdişləri, müntəzəm məşq və digər həyat tərzi dəyişiklikləri də arıqlamağa kömək edir.
Son xəbərlər
- Diyetoloq şişkinliyin altı gizli səbəbini açıqlayıb
- Aşağı kalorili pəhrizin zərərli olmasının 7 səbəbi
- Həkim göbələklərin niyə təhlükəli ola biləcəyini izah etdi
- Ürəyi qoruyur və beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır
- 30 saniyədə miqrendən necə qurtulmaq olar
- Səfərə çıxmazdan əvəvl bunları mütləq edin
Bu beş qida arıqlamağa kömək edir
26 Aprel, 18:00
Oxşar xəbərlər
Orta steyk faydalıdırmı?
26 Aprel, 13:17
Şirniyyat yemək istəyi nədən qaynaqlanır?
26 Aprel, 12:44
Səhər tezdən meyvə suyu içmək zərərlidir
25 Aprel, 22:45
Beyini sağlam saxlayan qidalar
25 Aprel, 21:29
Xəbər lenti
Diyetoloq şişkinliyin altı gizli səbəbini açıqlayıb
13 May, 23:53
Aşağı kalorili pəhrizin zərərli olmasının 7 səbəbi
13 May, 22:41
Ürəyi qoruyur və beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır
13 May, 19:37
30 saniyədə miqrendən necə qurtulmaq olar
13 May, 18:45
Səfərə çıxmazdan əvəvl bunları mütləq edin
13 May, 18:00
Ürək və damar xəstəlikləri riskini azaldan giləmeyvə
13 May, 17:17
Paytaxtdakı “Keşlə” bazarında nöqsanlar aşkarlanıb
13 May, 16:44
Protein yeməsəniz nə olar?
13 May, 16:00
Azərbaycanda illik inflyasiya məlum oldu
13 May, 14:42
Soğan istehsalçıları ilə görüş keçirilib
13 May, 14:00
Hər gün badam yesəniz nə olar?
13 May, 13:17
Kökəlmənizə səbəb olan məşhur qəlyanaltılar
13 May, 11:17
Niyə yaşıl lobya yemək lazımdır?
13 May, 10:44
İnsanların ölümdən əvvəl itirdiyi ilk hiss
13 May, 10:06
Bu dadlandırıcı bağırsaqlarınıza zərər verə bilər
13 May, 09:00
Azərbaycan qarğıdalı idxalını artırıb
12 May, 22:52
Acqarına yeyin!
12 May, 14:33
Haqqımızda
Foodinfo.az Azərbaycanın ilk qida xəbərləri portalıdır. Foodinfo.az 2018-ci ilin yanvar ayında fəaliyyətə başlayıb. Burada sağlam və zərərli qidalar, halal qidalar, dieta qaydaları, marketlər, marketlərdən ideal alış-veriş qaydaları, restoranlar, keyfiyyətə nəzarət və s. barədə özəl xəbərlər, məqalələr oxuyacaqsınız.
- Bakı şəhəri, Suraxanı rayonu, A.Rzayev 4/9
- [email protected]
- (+994 50) 330 28 20
Ən çox oxunanlar
Yumurta bişirməyin ən zərərli yolları
7 May, 10:05
Ən yaxşı səhər yeməyi
7 May, 09:00
Xolesterolu azaltmaq üçün ən yaxşı balıq
7 May, 11:18
Bu qidalar bədəndə dəmirin udulmasını maneə törədir
7 May, 12:00
Bu məhsullar heç vaxt qarışdırılmamalıdır
7 May, 12:42