Ürəyin sağlamlığını qorumaq və ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün kətan toxumundan istifadə etmək tövsiyə olunur.
O, tərkibindəki omeqa-3 yağ turşuları, lif, lignanlar və antioksidantlar sayəsində ürək sağlamlığına çox faydalıdır.
Foodinfo.az kətan toxumunun ürək sağlamlığına faydalarını təqdim edir:
1. Omeqa-3 yağ turşuları: Kətan toxumu alfa-linolenik turşu adlanan omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Bu yağ turşuları xolesterin səviyyələrini tarazlayaraq ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa və ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edir.
2. Lif tərkibi: Bu toxum həzm sisteminin sağlamlığı üçün vacib olan liflə zəngindir. Lif ürək sağlamlığını qoruya və xolesterol səviyyəsini aşağı salaraq həzm pozğunluqlarını azaldır.
3. Lignanlar: Kətan toxumu bitki qaynaqlarında ən yüksək liqnan tərkibli qidalardan biridir. Lignanlar antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində hüceyrələri qoruyaraq ürək sağlamlığını dəstəkləyir və iltihabı azaldır.
4. Antioksidanlar: Bu qidada müxtəlif antioksidanlar var. Antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri qoruyur.
Gündəlik qida rasionunuza kətan toxumu əlavə etməklə ürək sağlamlığınızı qoruya və ürək xəstəliklərinin qarşısını ala bilərsiniz.
Son xəbərlər
- Diyetoloq şişkinliyin altı gizli səbəbini açıqlayıb
- Aşağı kalorili pəhrizin zərərli olmasının 7 səbəbi
- Həkim göbələklərin niyə təhlükəli ola biləcəyini izah etdi
- Ürəyi qoruyur və beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır
- 30 saniyədə miqrendən necə qurtulmaq olar
- Səfərə çıxmazdan əvəvl bunları mütləq edin
Ürəyin dostu olan toxum
26 Aprel, 16:46
Oxşar xəbərlər
Yeniyetməlikdə şəkərli qida bu problemlərə səbəb olur
26 Aprel, 15:17
Psixoterapevt stressin iştaha təsirindən danışıb
26 Aprel, 10:42
Mədə və bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdıran qidalar
25 Aprel, 18:46
Bu ölkədə milli valyuta dollar qarşısında pik həddə ucuzlaşıb
25 Aprel, 14:00
Uşağınızda autizm ola biləcəyinin altı əlaməti
25 Aprel, 12:43
Xəbər lenti
Diyetoloq şişkinliyin altı gizli səbəbini açıqlayıb
13 May, 23:53
Aşağı kalorili pəhrizin zərərli olmasının 7 səbəbi
13 May, 22:41
Ürəyi qoruyur və beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır
13 May, 19:37
30 saniyədə miqrendən necə qurtulmaq olar
13 May, 18:45
Səfərə çıxmazdan əvəvl bunları mütləq edin
13 May, 18:00
Ürək və damar xəstəlikləri riskini azaldan giləmeyvə
13 May, 17:17
Paytaxtdakı “Keşlə” bazarında nöqsanlar aşkarlanıb
13 May, 16:44
Protein yeməsəniz nə olar?
13 May, 16:00
Azərbaycanda illik inflyasiya məlum oldu
13 May, 14:42
Soğan istehsalçıları ilə görüş keçirilib
13 May, 14:00
Hər gün badam yesəniz nə olar?
13 May, 13:17
Kökəlmənizə səbəb olan məşhur qəlyanaltılar
13 May, 11:17
Niyə yaşıl lobya yemək lazımdır?
13 May, 10:44
İnsanların ölümdən əvvəl itirdiyi ilk hiss
13 May, 10:06
Bu dadlandırıcı bağırsaqlarınıza zərər verə bilər
13 May, 09:00
Azərbaycan qarğıdalı idxalını artırıb
12 May, 22:52
Acqarına yeyin!
12 May, 14:33
Haqqımızda
Foodinfo.az Azərbaycanın ilk qida xəbərləri portalıdır. Foodinfo.az 2018-ci ilin yanvar ayında fəaliyyətə başlayıb. Burada sağlam və zərərli qidalar, halal qidalar, dieta qaydaları, marketlər, marketlərdən ideal alış-veriş qaydaları, restoranlar, keyfiyyətə nəzarət və s. barədə özəl xəbərlər, məqalələr oxuyacaqsınız.
- Bakı şəhəri, Suraxanı rayonu, A.Rzayev 4/9
- [email protected]
- (+994 50) 330 28 20
Ən çox oxunanlar
Yumurta bişirməyin ən zərərli yolları
7 May, 10:05
Ən yaxşı səhər yeməyi
7 May, 09:00
Xolesterolu azaltmaq üçün ən yaxşı balıq
7 May, 11:18
Bu qidalar bədəndə dəmirin udulmasını maneə törədir
7 May, 12:00
Bu məhsullar heç vaxt qarışdırılmamalıdır
7 May, 12:42