Zülal həmişə bədənimiz üçün vacib bir komponent olmuşdur, çünki o, əzələlərin qurulmasına, toxumaların bərpasına və toxunulmazlığın artırılmasına kömək edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, vegeterianlar tez-tez zülal tələblərini ödəməkdən narahat olsalar da, orijinal mətbəx həm dadlı, həm də qidalı olan zülalla zəngin müxtəlif yeməklər təklif edir.

Mərcimək hər evdə tapılan əsas paxlalı bitkilərdən biridir. Zülal və dəmir və fol turşusu kimi vacib qidalarla zəngindir.

Noxud liflə zəngindir və sizi daha uzun müddət tox saxlayır.

Soya əsaslı qidalar vegetarianlar üçün mükəmməldir. Soya bişirildikdə 100 qramda 52 qram protein ehtiva edir.

Badam, fıstıq və qoz kimi qoz-fındıq balqabaq, çia və kətan toxumu kimi toxumlarla birlikdə zülal baxımından sıx və sağlam yağlarla zəngindir.

Zülalla zəngin olan kəsmik əzələ inkişafını dəstəkləyir və enerji səviyyəsini artırır.