Nə edim ki, həm daxilən, həm zahirən sağlam olum deyirsizsə, ailəlikcə adi sümük qaynadılmış bulyon içməyə adət edin. Həftədə ən azı 2-3 dəfə içərisinə əlavə heç nə qatılmayan bulyon için.
Foodinfo bulyonun bilmədiyiniz faydalarını təqdim edir:
- Kollagenlə zəngin olduğundan birləşdirici toxuma, bağlar və dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır, dərinin tonusunu artırır. Sellülitə qarşıdır
- Qaraciyərin işini yüngülləşdirir, çünki bulyondakı qlisin qaraciyəri toksinlərdən təmizləyir
- Bağırsağın selikli qişasını qoruyur, hiperkeçiriciliyini azaldır, bağırsaqdan qaynaqlanan allergiya və toksinləşməyə qarşıdır.
- Sümük və oynaqlardakı, orqanlardakı iltihabi prosesi götürür. Bulyonda olan aminturşuları bütün orqanizmdə iltihab ocaqlarını tapıb təmir edir.
- Əzələ və oynaqlarda ağrını azaldır. Yeni toxuma hüceyrələri yaranmasına dəstək olur. Jelatin və qlisin oynaq və qığırdaqları bərpa edir
- Virus və bakteriyalarla mübarizə aparan maddələr var. Mineral və amin turşuları tez sağalmanı sürətləndirir, immuniteti möhkəmləndirir
- Minerallar, kalsiumun mənimsənilməsini artırır. Tabletlərdənsə bulyondakı vitamin və minerallar yaxşı qana, bədənə sovrulur
- Həzmi yaxşılaşdırır, qəbizliyə qarşıdır, zülal və yağları parçalayır
- Sümükləri, dişləri möhkəmləndirir. Uşaq və yeniyetmələr üçün, eləcə də menopauza öncəsi vacibdir
- Əsəbləri sakitləşdirir, yuxunu yaxşılaşdırır. Stres və gərginliyi azaldır, hiperaktiv uşaq və gənclərə lazımdır
Son xəbərlər
- Gündəlik yulaf yeməyin yan təsirləri ortaya çıxdı
- Bişmiş yumurta hansı hallarda xərçəngə səbəb ola bilər?
- Çərəzi nəm olmaması üçün necə saxlamaq olar?
- AQTİ-nin laboratoriyası üç beynəlxalq səriştəlilik sınağında on bir parametr üzrə uğurlu nəticə əldə edib
- Qan damarlarını gücləndirmək üçün ən yaxşı məhsullar
- Mürəbbədən kif çıxarılsa yemək olarmı?