Yetişməmiş ananası balkonda, yetişmiş ananasını isə soyuducuda saxlamaq daha yaxşıdır.

Ananas parlaq dadı və ətri ilə qiymətləndirilən ekzotik meyvədir. Bəs əvvəlcədən ananas almısınızsa və mümkün qədər uzun müddət təzə saxlamaq istəsəniz nə olacaq? Ananasın şirəli və şirin qalması üçün onu düzgün saxlamağa kömək edəcək bir neçə qayda var.

Əvvəlcə ananasın saxlanmazdan əvvəl tam yetişdiyinə əmin olun. Yetişmiş ananas qızılı sarı rəngə və xoş ətirə malikdir. Əgər ananas hələ də yaşıldırsa və ya qabığında yaşılımtıl sahələr varsa, o, hələ yetişməyib və bir neçə gün balkonda saxlamaq daha yaxşıdır.

İkincisi, ananası saxlamadan əvvəl onun təmiz və quru olduğundan əmin olun. Yaş ananaslar çürük və ya kalıbın mümkün inkişafı səbəbindən tez xarab ola bilər. Buna görə də, ananasın axan suyun altında yaxşıca yuyulması və yumşaq bir parça ilə qurudulması tövsiyə olunur.

Üçüncüsü, ananasın daha çox saxlanması üçün birbaşa günəş işığı olmayan sərin bir yer seçin. Soyuducu ideal seçim olardı, çünki aşağı temperatur meyvənin solma prosesini yavaşlatmağa kömək edəcəkdir. Bununla belə, ananası soyuducuda 5-7 gündən artıq saxlamamalısınız, çünki bu dad və ətir itkisinə səbəb ola bilər.

Dördüncüsü, ananasın təravətini qorumaq üçün onu bütöv saxlamaq tövsiyə olunur. Satın alındıqdan dərhal sonra üst hissəsini kəsməyin və qabığını çıxarmayın. Qabıq və üst hissə nəm saxlamağa kömək edir və əti tez qurumadan qoruyur.