Hər gün qəhvə içmək sağlamlığınıza mənfi təsir göstərə, narahatlığı artıra və enerji itkisinə səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislər içkinin ən yaxşı alternativlərini qeyd ediblər.

Bitki mənşəli qəhvə. Bu, kakao, göyərti və giləmeyvə qarışığıdır. Tərkibində kofein yoxdur, lakin espressonun dadını saxlayır. Stresslə mübarizə aparmağa kömək edən antioksidantlarla zənginləşdirilib.

Yaşıl şirə, tərəvəzli smuzilər və aşağı şəkər tərkibi heç bir yan təsir olmadan sabit enerji təmin edə bilər.

Darçın və süd əsasında hazırlanmış evdə hazırlanmış kakao təbii alternativ olacaq.

Kombuça. Fermentasiya edilmiş içkilər bağırsaqları faydalı bakteriyalarla zənginləşdirir, bu da ümumi bədən sağlamlığını yaxşılaşdıra bilər.