
Kərə yağı əsrlər boyu yeməkdə istifadə edilmişdir. Çörək məmulatlarına, isti yeməklərə və hətta şorbalara əlavə olunur. Foodinfo.az Nord-news.ru-ya istinadən xəbər verir ki, lakin müasir pəhrizlər çox vaxt yağ tərkibinə görə onu zərərli adlandırırlar.
Tədqiqatlar göstərir ki, yağ ölçülü şəkildə istehlak edildikdə hətta faydalı ola bilər.
A, D, E, B qrupu vitaminləri ilə zəngindir və sağlam yağ turşularını ehtiva edir. Yağ dərini, saçları sağlam saxlamağa kömək edir və hətta görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır. Sümükləri gücləndirir və pis xolesterinin səviyyəsini azaldır.
Heyvan yağları enerji verir və beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, D vitamini isə sinir sistemini dəstəkləyir və depressiyanın qarşısını alır.