Ürək xəstələri tez-tez ciddi qida seçimi problemi ilə üzləşirlər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bir çox şirin qidaların tərkibində çoxlu miqdarda şəkər var ki, bu da ürəyin işinə mənfi təsir göstərə bilər.

Lakin ürək xəstələrinin sağlamlığına zərər vermədən şirniyyatları əvəz edə biləcək alternativlər var.

Meyvə və giləmeyvə ürək sağlamlığını qorumaq üçün vacib olan vitamin və mineralların əla mənbəyidir. Onların tərkibində şəkərə daha təhlükəsiz alternativ olan fruktoza da var.

Qurudulmuş meyvələr (quru ərik, gavalı, xurma, kişmiş) ürək xəstələri üçün sağlam seçimdir. Onlar qan xolesterolunu azaltmağa və ürəyin işini yaxşılaşdırmağa kömək edən lif və antioksidantlarla zəngindir.

Bal çoxlu faydalı maddələr ehtiva edən təbii məhsuldur. Çayda və ya qəhvədə şəkəri əvəz edə bilər. O, həmçinin iltihabi prosesləri azaldır və mədə-bağırsaq traktının işini yaxşılaşdırır.

Marmelad meyvə püresi və jelatindən hazırlanan şirniyyatdır. Adi konfetdən daha az şəkər ehtiva edir və ürək xəstələri üçün yaxşı seçim ola bilər.