Qan şəkərinin səviyyəsini nəzarət altında saxlamaq sağlamlığın qorunmasının vacib aspektidir. Qan şəkərinin səviyyəsini sabitləşdirməyə və normal həddə saxlamağa kömək edən bir sıra qidalar var. Onlardan bəzilərini təqdim edirik:

Yulaf qan şəkəri səviyyələrində qəfil dalğalanmaları idarə etmək üçün əla seçimdir. Həll olunan liflə zəngin olan yulaf karbohidratların udulmasını yavaşladır və qan şəkərinin səviyyəsini uzun müddət sabit saxlayır.

Lobya həll olunan və olunmayan liflərin, zülalların və mikroelementlərin mənbəyidir. Onların aşağı glisemik indeksi var, yəni lobyadakı karbohidratlar yavaş həzm olunur və qan şəkəri səviyyələrində sıçrayışların qarşısını alır.

Almada karbohidratların udulmasını yavaşlatan və sabit qan şəkəri səviyyəsini saxlamağa kömək edən maddələr var. Bundan əlavə, alma ümumi sağlamlığa faydalı təsir göstərən antioksidantların və vitaminlərin mənbəyidir.