Portağallı keks həm dadı, həm də ətri ilə hər kəsi heyran edən bir şirniyyatdır. Bu keks xüsusilə qış aylarında, portağalın bol olduğu vaxtlarda daha çox аktual olur. Portağallı keks hazırlamaq çox da çətin deyil. Sadə reseptlə hər kəs bu ləzzətli keksdən hazırlaya bilər.

Foodinfo.az portağallı keksin hazırlanma qaydasını təqdim edir:

Lazım olan ərzaqlar

 - 3 ədəd yumurta

 - 1 stəkan şəkər tozu

 - 1 stəkan un

 - Yarım stəkan bitki yağı

 - 1 paket qabartma tozu

 - 1 paket vanilin

 - 1 ədəd portağal (qabığı və suyu)

Hazırlanma qaydası:

 - İlk öncə sobanı 180 dərəcəyə qızdırın.

 - Yumurtaları və şəkər tozunu bir qabda çalın.

 - Ayrı bir qabda unu, qabartma tozunu və vanilini qarışdırın.

 - Yumurta qarışımına bitki yağını əlavə edin və qarışdırın.

 - Un qarışımını yavaş-yavaş yumurta qarışımına əlavə edərək qarışdırın.

 - Portağalın qabığını rəndələyin və suyunu sıxın.

 - Portağal qabığını və suyunu xəmirə əlavə edin və qarışdırın.

 - Keks qabını yağlayın və xəmiri qaba tökün.

 - Keksi 30-35 dəqiqə ərzində bişirin.

 - Keks soyuduqdan sonra üzərinə pudra şəkəri səpərək servis edə bilərsiniz.

Əlavə məsləhətlər:

Keksin daha ləzzətli olması üçün portağalın qabığını xəmirə əlavə etməzdən əvvəl bir az şəkər tozunda ovxalaya bilərsiniz.

Üzərini portağal dilimləri ilə bəzəyə bilərsiniz.

Keksi dondurma ilə də servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!