Diyetoloq ədviyyatları super qidalara necə çevirəcəyini izah edir. Foodinfo.az bildirir ki, dietoloq-məsləhətçi Aleksey Kabanov SE-yə müsahibəsində superfood almaq üçün ədviyyat və müxtəlig göyərtilərdən düzgün istifadə etməyin yollarını danışıb.
Onun fikrincə, düzgün qida emalı üsulları və onların birləşməsi qabların qida dəyərini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Məsələn, sarıkökün tərkibində antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malik curcumin var. Ona əlavə edilən qara bibər onun həzmini artırır.
“Yemlərinizdə antioksidan aktivliyi artırmaq üçün reyhan, cəfəri, şüyüd, keşniş və digər təzə göyərtilərdən istifadə edin. Onlar həmçinin duz qəbulunu azaltmağa kömək edə bilər”, - deyə ekspert vurğulayıb.
Diyetoloq sarımsaq və zəncəfilə də diqqət etməyi məsləhət görüb. O qeyd edib ki, bu iki məhsul nəinki yeməyin dadını artırır, həm də faydalı xüsusiyyətlərə malikdir.