Dietoloq Guzel Evstigneeva sürətli qəlyanaltıların sağlamlıq üçün təhlükələri barədə xəbərdarlıq edib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, hər qəlyanaltı ilə insan əlavə kalori alır ki, bu da sonda artıq çəkiyə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, qidanın yeni bir hissəsinin tətbiqi bədəndəki bütün yağ yandırma proseslərini dayandırır.
Qida mədəmizdə 4 saatdan 6 saata qədər qalır və yeni hissələrin daimi əlavə edilməsi həzm sisteminin daimi işinə gətirib çıxarır və bu da bədənə əlavə yük yaradır.
Evstigneeva onu da qeyd edib ki, hər qəlyanaltı insulin səviyyəsini artıra bilər ki, bu da öz növbəsində qanda qlükoza səviyyəsi ilə bağlı problemlər yarada bilər.
O cümlədən, piylənmə, şəkərli diabet, metabolik sindrom və digər xəstəliklər kimi xəstəliklərin əsas əlaməti olan insulin müqavimətindən danışırıq.
Diyetoloq qəlyanaltı vərdişindən əl çəkmək istəyənlərə bəzi məsləhətlər verib. O, kifayət qədər miqdarda protein və yağ ehtiva edən tam yeməklər təşkil etməyi tövsiyə edib.
O, səhər yeməyi üçün əsas kalorili məzmun almağı məsləhət görür. Mütəxəssis onu da qeyd edir ki, çörək, makaron və əlavə edilmiş şəkər kimi sürətli karbohidratlar pəhrizdən xaric olunarsa, qəlyanaltı yemək istəyi azala bilər.
Fərid