Sarımsağın tərkibində mikroelementlər, vitaminlər, efir yağları, antioksidantlar vardır.
Bu tərəvəz məhsulu həm çiy, həm də bişirilmiş halda istifadə olunur. İnfeksiyaya qarşı müsbət təsir göstərən sarımsaq həzm sistemi və ağciyərlər üçün çox faydalıdır.
Sarımsaq eyni zamanda təbii antiseptik vasitə olub mikrob və virus əleyhinə təsirə malikdir.
Son xəbərlər
- Qanazlığı arıqlamğa mane olur?
- Həbsiz bel ağrılarından xilas olmaq mümkündürmü?
- Alimlər qidada olan duzun qan təzyiqini aşağı salacağını kəşf edib
- Bu super qida görmə qabiliyyətinizi qorumağa kömək edəcək
- Azərbaycan şirkəti “SIAL Paris 2024” sərgisində iştirak edib
- Sağlamlıq üçün əhəmiyyətli olan balıqlar