Xardal kələmçiçəyi kimilər fəsiləsinə aid bitki növüdür. Tərkibində yüksək keyfiyyətli yağ olduğu üçün xardal toxumundan bitki yağı istehsalında xammal kimi istifadə olunur.
Foodinfo xardalın faydalarını təqdim edir:
-Xardal antiseptik bitkidir.
-Həzm sistemi üçün təbii müalicəvi vasitədir. Xardal həzm sistemindəki ziyanlı mikroorqanizmləri məhv edərək təmizləyici rol oynayır.
- Bağırsaqlarda iltihabı azaldır,mübadilə proseslərini aktivləşdirir.
-Ağızdakı yaralara müsbət təsir edərək onları sağaldır.
-Piylərin parçalanmasını sürətləndiridiyi üçün arıqlamağa yardımçı olur.
- Sinir və immun sisteminə müsbət təsir edir.
- Xərçəng əleyhinə təsirə malikdir.
-Ürək-damar xəstəlikləri,revmatizm, qaraciyər, böyrək xəstəlikləri, ateresklerozdan əziyyət çəkənlərə xardaldan istifadə etmək çox faydalıdır.
Nurlan
Son xəbərlər
- Gündəlik yulaf yeməyin yan təsirləri ortaya çıxdı
- Bişmiş yumurta hansı hallarda xərçəngə səbəb ola bilər?
- Çərəzi nəm olmaması üçün necə saxlamaq olar?
- AQTİ-nin laboratoriyası üç beynəlxalq səriştəlilik sınağında on bir parametr üzrə uğurlu nəticə əldə edib
- Qan damarlarını gücləndirmək üçün ən yaxşı məhsullar
- Mürəbbədən kif çıxarılsa yemək olarmı?