Yeməkdən sonra isti çay içməyin tarixi elə də qədimlərə gedib çıxmır. Əgər çayın vətəni Şərqə baxsaq orda çay ayrıca vaxtda içilərdi. Yeməkdən sonra çay içmək xroniki qanazlığı və dəmir əsklikliyinə səbəb olur.
Foodinfo xəbər verir ki, bu sözləri Türkiyənin tanınmış həkimi Canan Karatay bildirib.
O qeyd edib ki, əslində qədimdə nənə-babalarımız çay içməzdilər. İçməyə qarşı deyiləm, amma yeməkdən sonra olmaz. Ən azı yeməkdən 3 saat keçməlidir.
Yaxşı olar ki, çay içmə vaxtı ayrı olsun. Çünki çay qanda dəmiri azaldır, dəmir əskikliyi yaradır.
Qeyd edək ki, bundan öncə də, amerikalı alimlər çayın sümüklərdə mineralları yuyub azaltdığını və isti çayın qida borusu və mədə xərçənginə səbəb olduğunu bildirmişdilər.
Nurlan
Son xəbərlər
- Sağlamlıq üçün əhəmiyyətli olan balıqlar
- Ən sağlam və zərərli yan yeməklər
- Gündəlik yulaf yeməyin yan təsirləri ortaya çıxdı
- Bişmiş yumurta hansı hallarda xərçəngə səbəb ola bilər?
- Çərəzi nəm olmaması üçün necə saxlamaq olar?
- AQTİ-nin laboratoriyası üç beynəlxalq səriştəlilik sınağında on bir parametr üzrə uğurlu nəticə əldə edib