
Bir çox evdar qadın yeməkdən əvvəl əti yuyur. Foodinfo.az 24tv.ua- ya istinadən xəbər verir ki, bunu həqiqətən etməyə dəyərmi?
Satın alınan ətin yuyulması məntiqli bir addım kimi görünür, lakin təcrübəli aşpazlar qəti şəkildə bunun edilməməsi lazım olduğunu israr edirlər.
Ətin yuyulması bakteriyalardan qurtulmur, əksinə, onların çoxalmasına kömək edir. Yuyulması bakteriyaların yox olmaq əvəzinə ətin hər tərəfinə yayılmasına səbəb olacaq. Bişirmə zamanı yüksək temperatur onlardan qurtulmağa kömək edəcək, buna görə burada su tamamilə lazımsızdır.
Bundan əlavə, ətin yuyulması onun dadına mənfi təsir göstərəcəkdir. İş ondadır ki, su bu məhsulu çox qiymətləndirdiyimiz ət suyunu yuyub aparacaq.
Əti qızardarkən isti yağın su damlalarına çox yaxşı reaksiya verməyəcəyini də nəzərə almağa dəyər. Əgər çox olarsa, ət qızartmaqdansa, buxarlanacaq.
Buna görə də, yemək üçün hansı növ ət alsanız da, onu mütləq yumaq lazım deyil.