Diyetoloq Zhanna Tixanycheva yabanı bitkilərin faydalarından danışıb. Ekspert Life.ru saytına müsahibəsində bildirib ki, onlara seçim təsir etməyib, kimyəvi maddələrlə müalicə olunmayıb.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, məsələn, moruq C, E, B vitaminləri ilə zəngindir və iltihab əleyhinə təsir göstərir, qara qarağatın tərkibində isə qan damarlarının divarlarını gücləndirən, antioksidant olan və Alzheimer xəstəliyi riskini azaldan rutin var.

“Lakin unutmayın ki, onlar yalnız ekoloji cəhətdən təmiz ərazilərdə toplanmalıdır. Giləmeyvə, xüsusən də yabanı olanlar dadlı və sağlamdır. Onları gündəlik pəhrizinizə əlavə edin: bir ovuc qəlyanaltı və ya səhər yeməyindən sonra desert kimi yeyin”, - diyetoloq əlavə edib.