Dondurma qidaları uzun müddət saxlamaq üçün ən sadə, təsirli və təhlükəsiz üsullardan biri hesab olunur. Foodinfo.az Doctorpiter.ru- ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, hər tərəvəz barəsində bunu demək olmaz. Elə meyvələr var ki, onların xassələri yalnız dondurulmaqla qorunub saxlanıla bilməz, hətta təkmilləşdirilə bilər. Məsələn, xurmada olan taninlər aşağı temperaturda yox olur və nəticədə giləmeyvə yalnız şirin olur.

Pomidor soyuq və isti yeməklər üçün bir çox reseptdə istifadə olunur. Amma qışda mağazada ətirli və dadlı meyvələr tapmaq çətindir və taparsansa, qiyməti adətən yüksək olur.

Pomidoru dondurmaq istəsəniz dilimlərə və ya kublara kəsin. Bütöv pomidorları dondurmaq məsləhət görülmür: onlar dondurucuda çox yer tutacaqlar və sonradan kəsmək çox problemli olacaq. Məhsulu hava keçirməyən konteynerə, sonra isə dondurucuya qoyun. Dondurulmuş pomidorları çox uzun müddət, optimal olaraq altı aya qədər saxlamamaq daha yaxşıdır.

Yeri gəlmişkən, təzə pomidorların sadəcə soyuducuda saxlanması da tövsiyə edilmir: onların tərkibində çoxlu nəm var ki, bu da dondurulduqda məhsulun dadını və konsistensiyasını korlayır.