Borş hazırlamaq üçün əsasən çuğundur, kələm, kartof, yerkökü və soğan kimi tərəvəzlərdən istifadə edilir. 

Əvvəlcə ət (mal və ya toyuq əti) suya qoyularaq qaynadılır və bulyon hazırlanır. Ət bişdikdən sonra çıxarılır və doğranır. 

Çuğundur rəndələnir, yerkökü və soğan doğranır. Tavada az miqdarda yağda soğan və yerkökü qovrulur, daha sonra çuğundur əlavə edilir və pomidor pastası ilə birlikdə qovrulmağa davam edilir. 

Bulyona doğranmış kartof əlavə edilərək bişirilir. Kartof yumşaldıqdan sonra doğranmış kələm və qovrulmuş tərəvəzlər bulyona qatılır. 

Ədviyyatlar – duz, istiot, dəfnə yarpağı – əlavə olunur. Borş 10-15 dəqiqə daha bişirildikdən sonra hazır olur. 

Süfrəyə verərkən üstünə xama əlavə edilir və cəfəri ilə bəzədilir. İsti halda çörəklə təqdim edilməsi tövsiyə olunur.