Səfərə çıxarkən istiyə asanlıqla dözə bilən məhsullar götürmək lazımdır.

Səyahətiniz üçün düzgün yemək seçmək çətin bir iş ola bilər. Səyahət müddətinə, eləcə də hər bir sərnişinin şəxsi üstünlüklərinə əsaslanaraq, rahat səyahət üçün optimal yemək seçə bilərsiniz.

İlk növbədə, xüsusi saxlama şəraiti tələb etməyən və uzun səfərlər üçün uyğun olan məhsullara diqqət yetirməlisiniz. Bunlara quru qidalar - qoz-fındıq, quru meyvələr, krakerlər və barlar daxildir. Onlar enerji baxımından yüksəkdir və çox yer tutmadan sizə dolğunluq hissi verə bilər.

İkinci seçim, evdə hazırlanmış yemək hazırlamaq və qablarda qablaşdırmaqdır. Ancaq nəzərə almaq lazımdır ki, bəzi məhsullar uzunmüddətli saxlama zamanı, xüsusən də yüksək temperaturda xarab ola və ya xassələrini itirə bilər. Bununla belə, salatlar, qəlyanaltılar və desertlər əla həll ola bilər.

Üçüncü seçim mağazada hazır məhsul almaqdır. Bir çox supermarketlər sendviçlərdən salatlara və isti qəlyanaltılara qədər geniş çeşiddə əvvəlcədən hazırlanmış yeməklər təklif edir. Belə məhsulların alınması yemək hazırlamaq və qablaşdırmaq üçün vaxt sərf etmək istəməyənlər üçün əlverişli seçim ola bilər.

Bununla belə, yemək seçiminizdən asılı olmayaraq, səfəriniz zamanı kifayət qədər maye qəbul etməyi unutmayın. Bu məqsədlə bədəni lazımi maye ilə təmin edəcək su və ya qazsız içkilər seçmək daha yaxşıdır.

Tez xarab olan və sağlamlıq problemlərinə səbəb olan qidalardan da uzaq durmalısınız. Kolbasa, dəniz məhsulları və süd məhsullarını səyahət üçün qida siyahısından çıxarmaq məsləhətdir.

Səyahət zamanı sağlam, təzə yemək üçün meyvələr əla seçimdir. Onlar vitaminlər və qida maddələri ilə zəngindir, həmçinin bədənə dolğunluq və təravət hissi verir.

Yeməyiniz üçün rahat qablaşdırma haqqında düşünməyi unutmayın. Məhsullardan asılı olaraq, etibarlı şəkildə bağlanacaq və məhsulların keyfiyyətini qoruyacaq qablar seçin.

Əgər hər hansı bir allergiyadan əziyyət çəkirsinizsə və ya müəyyən pəhrizə əməl edirsinizsə, səfəriniz üçün qida seçərkən bunu mütləq nəzərə alın. Məhsulların tərkib hissələrinə diqqət yetirin və onların sizdə heç bir arzuolunmaz reaksiyaya səbəb olmamasını yoxlayın.