Qida təhlükəsizliyi üzrə ekspert Zachary Cartwright yumurtaların düzgün saxlanması ilə bağlı danışıb. Foodinfo.az Unian.net- ə istinadən xəbər verir ki, yumurta zülal mənbəyidir və onu bir çox pəhrizin əsas hissəsi edir. Onlar təkcə qida maddələri ilə zəngin deyil, həm də çox yönlü və hazırlamaq asandır. Əgər ehtiyat yığırsınızsa, düzgün saxlama onları mümkün qədər uzun müddət təzə saxlamaq üçün açardır.

ABŞ Kənd Təsərrüfatı Departamentinin məlumatına görə, soyuducuda saxlanılan yumurtalar adətən üç-beş həftə istehlak üçün yaxşı qalır.

Mütəxəssis əlavə edib ki, yumurtalar üzərində ən yaxşı tarix "sərt və sürətli qayda deyil, təlimatdır" - yumurtalar, soyuducuda saxlandıqları təqdirdə, paketdəki tarixdən sonra bir-iki həftə ərzində yaxşı qalır.