Diyetoloq Tatyana Zaletova mavi pendiri xarab pendirdən necə ayırd etmək barədə tövsiyələr verib. Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Sputnik Radiosuna müsahibəsində bildirib ki, rəng müəyyən bir pendir növü üçün xarakterik olmalıdır - ağ, mavi və ya yaşıl. Əgər orada başqa bir rəng yaranıbsa, bu o demək deyil ki, hansısa başqa saf və nəcib kif böyüyüb və pendir daha da yaxşılaşıb.

Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, çox güman ki, pendir xarici məhsullarla çirklənib. Əgər qəlib bir tərəfi ağ, digər tərəfi yaşıldırsa və ya hətta mamır kimi görünürsə, onda belə pendir yemək olmaz.

“Pendirdə olan kif adi kifdən fərqli olaraq heç bir xəstəliyə və zəhərlənməyə səbəb ola bilməz. Allergik reaksiya ola bilər, çünki kif göbələkdir, onun tərkibində müəyyən miqdarda protein var ki, hər hansı digər zülal kimi ona da allergiya yarana bilər”, - deyə Zaletova əlavə edib.