Endokrinoloq Mariya İvanova RİAMO-ya müsahibəsində deyib ki, arıqlamaq üçün sevdiyiniz şirniyyatlardan imtina etmək əsassızdır. Onun sözlərinə görə, ciddi pəhriz məhdudiyyətləri çox vaxt insanların onlara riayət etmə ehtimalını azaldır.

Bunun əvəzinə o, şirniyyat istehlakına daha ağıllı bir yanaşma təklif etdi və vurğuladı ki, yeməkdən həzz alarkən kiçik bir porsiya şokolad yeməyin, uzun müddətdə artıq kalori qəbuluna səbəb ola biləcək daha az zövqlü alternativlərlə əvəz etməkdən daha yaxşıdır.

Həkim aydınlaşdırıb ki, karbohidrat mübadiləsi pozğunluğu və ya insulin müqaviməti olan insanlara qan şəkərinin səviyyəsini idarə etməyə kömək edən kiçik porsiyalarda tünd şokolad və ya vaflisi olmayan ağ dondurmaya üstünlük vermək tövsiyə olunur.

Akademik Roitberqin klinikasından endokrinoloq Nataliya Tananakina buna əlavə etdi ki, yüksək keyfiyyətli şokoladın tərkibində ən azı 70% kakao paxlası, kakao yağı, kakao tozu və təbii şəkər olmalıdır.