Yaşla sümüklər sıxlığını itirir və kövrək olur. Foodinfo.az bildirir ki, kalsium, vitamin D, C və fosforla zəngin balanslaşdırılmış pəhriz sümükləri gücləndirməyə və sınıq riskini azaltmağa kömək edir.
Sümük sağlamlığı ilə əlaqəli olan süd məhsulları faydalı olsa da, digər kalsium mənbələri ilə, xüsusən də bitki mənşəli, hətta veganlar və ya laktoza dözümsüzlüyü olanlar üçün uyğun olanlarla əvəz edilə bilər.
Qızıl balıq sümük toxumasını gücləndirən və kalsiumun udulmasını yaxşılaşdıran zülal, D vitamini və omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Somonun tərkibindəki yağ D vitaminini səmərəli şəkildə mənimsəməyə kömək edir və cəmi 115 q qızılbalıq 500 vahid D vitamini təmin edir ki, bu da demək olar ki, gündəlik ehtiyacınızdır. Bundan başqa hər gün onu qida rasionunuza ağ lobya daxil etmək faydalıdır. O, əla kalsium mənbəyidir. Qara lobya isə orqanizmi maqnezium və kaliumla təmin edir ki, bu da sümük sağlamlığı üçün vacibdir.