Çörək çox vaxt sağlam, aşağı kalorili, zənginləşdirilmiş adlanır və adi çörəyin əks çəkisi kimi istifadə olunur. Rusiya Biotexnoloji Universitetinin (ROSBIOTECH) taxıl, çörəkbişirmə və qənnadı məmulatları texnologiyaları kafedrasının müəllimi Valeri Burmatnov bu məhsulların nə qədər fərqli olmasından danışıb.

Bişmiş çörəyin kalori miqdarı 100 qrama görə təxminən 300 kilokalori, çovdar çörəyinin kalorililiyi isə 100 qrama görə 165 kilokalori təşkil edir qəlyanaltı üçün bir və ya iki boşqab yemək kifayətdir, yəni 5 -10 qram çörək parçası orta hesabla 25-35 qramdır.

Tərkibinə görə həqiqətən sağlam çörək seçmək lazımdır, onlara şəkər, duz, marqarin, konservantlar və ya dad artırıcılar əlavə edilmir.

Ümumiyyətlə, adi çörəyi çox zərərli hesab etməməlisiniz, məsələn, yüz qram ağ buğda çörəyinin tərkibində təxminən 250 kalori var.