Tibb elmləri namizədi, klinik psixoloq Denis Dolqov müəyyən qidalardan asılılığın inkişaf mexanizmini açıqlayıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, o Sputnik Radiosuna müsahibəsində bildirib ki, şirniyyatlara və nişastalı qidalara həvəs olduqda, sürətli karbohidratlar qanda qlükoza səviyyəsinin kəskin artmasına səbəb olur ki, bu da eyforiyaya yaxın bir vəziyyətlə nəticələnir.

Dolqov qeyd edib ki, digər sözdə super dadlı qidalara şirin qidalarla birləşən yağlı qidalar və duzlu qidalarla birləşən yağlı qidalar daxildir: bunlar tortlar, pastalar, çipslər, hamburgerlər və kolbasalardır.

Onun sözlərinə görə, belə qidalardan sui-istifadə artıq çəki artımına, piylənməyə və digər patologiyalara səbəb ola bilər.

Nurlan