Aç qarına qəhvə içməyin zərərli olduğunu deyirlər. Niyə? Müxtəlif versiyalar var. Ən çox yayılmış: içki mədədə turşuluğu artırır, özünü həzm etməyə başlayır. Onlar da bəzən yazır ki, bu, ürək yanması və hətta şəkər xəstəliyinə səbəb olur, lakin bu, doğru deyil.

Qəhvə turşuluğu artırır, lakin turşu sağlam mədəyə zərər vermir. O, davamlı olaraq istehsal edir. Ancaq mədənin qoruyucu faktorları var və onun selikli qişası çox tez bərpa olunur. Selikli qişanı bərpa etmək və mədədə iltihabı aradan qaldırmaq üçün həkimlər rebamipidə əsaslanan rebagit qrupundan dərmanlardan istifadə edirlər. Selikli qişa bərpa olunur, qəhvə problem yaratmır.

İngilis alimlərinin araşdırması internetdə yayılıb ki, qəhvə qanda qlükoza səviyyəsini artırır. Eyni zamanda, tədqiqatçılar içkinin diabet riskini artıra biləcəyini irəli sürdülər, baxmayaraq ki, heç bir araşdırma bunu təsdiqləmir.