Sınıqların qarşısını almaq üçün pəhrizinizə kalsiumla zəngin qidalar əlavə etməlisiniz. Bu barədə Sankt-Peterburq telekanalında dietoloq-dietoloq Yelena Belyanina danışıb.

Qoz-fındıq, brokoli, banan - ətrafımızda çoxlu kalsium mənbələri var, çünki hər bir məhsulda çoxlu miqdarda makro və mikroelementlər var.

Mütəxəssis əlavə edib ki, mayalanmış süd məhsulları, fındıq, badam və küncüt də zəngin kalsium mənbəyidir və bu, sınıqların qarşısını almağa kömək edəcək, lakin süd yaşlı insanlar tərəfindən daha yaxşı mənimsənilir.

Mütəxəssis bildirib ki, küncüt yağı daha çox doymuş yağ turşularının mənbəyidir, ona görə də ondan deyil, toxumlarını istehlak etmək daha yaxşıdır. 

Həkim çay və qəhvədən uzaq durmağı tövsiyə edir, çünki bu məhsullar kalsiumun udulmasını ləngidir.

Nurlan