Finlandiyada alimlər torpaq bakteriyalarından zülal almağın yolunu tapıblar.
BBC xəbər verir ki, bunun üçün bakteriyaları hidrogenlə "yedizdirirlər", hidrogeni isə suyun parçalanması nəticəsində alırlar.
Bakteriyalardan alınan zülal dadsız ağ toza bənzəyir.
Tədqiqatçıların fikrincə alınan toz qida məmulatlarında əlavə kimi də istifadə oluna bilər. Məsələn o palma yağını əvəz edə bilər.
Layihə artıq 5,5 milyon avro (10,4 milyon manat) investisiya cəlb edə bilib.
Son xəbərlər
- Gündəlik yulaf yeməyin yan təsirləri ortaya çıxdı
- Bişmiş yumurta hansı hallarda xərçəngə səbəb ola bilər?
- Çərəzi nəm olmaması üçün necə saxlamaq olar?
- AQTİ-nin laboratoriyası üç beynəlxalq səriştəlilik sınağında on bir parametr üzrə uğurlu nəticə əldə edib
- Qan damarlarını gücləndirmək üçün ən yaxşı məhsullar
- Mürəbbədən kif çıxarılsa yemək olarmı?