Öd kisəsində bir əyilmə pəhriz düzəlişlərini tələb edir, çünki müəyyən qidalar vəziyyəti ağırlaşdıra bilər. Qastroenteroloq Dilyara Lebedeva bu anomaliyadan əziyyət çəkən insanlar üçün ən yaxşı və ən pis qidaları adlandırıb.

Həkimin sözlərinə görə, öd kisəsi əyilən zaman bir sıra tövsiyələrə əməl edilməlidir. Beləliklə, gündə dörd-beş dəfə kiçik porsiyalarla yemək, həddindən artıq yeməmək və kifayət qədər maye içmək lazımdır. Siz həmçinin balanslaşdırılmış qidalanmalı və şəkər və sadə karbohidratların qəbulunu məhdudlaşdırmalısınız.

Aşağıdakı məhsullar öd kisəsini əymək üçün faydalıdır:

az yağlı fermentləşdirilmiş süd məhsulları:

düyü, qarabaşaq yarması, yulaf ezmesi;

tərəvəz və meyvələr (xüsusilə liflə zəngin olanlar);

yağsız ət və balıq növləri (məsələn, toyuq, hinduşka, cod).

Eyni zamanda, bu anomaliyadan əziyyət çəkən insanlar aşağıdakılardan çəkinməlidirlər:

isti ədviyyatlar və ədviyyatlar;

yağlı və qızardılmış qidalar;

hisə verilmiş ət və konservlər;

bişmiş məmulatlar və şirniyyatlar.