Ən dadlı şaftalıların necə seçiləcəyi məlum olub. Foodinfo.az Ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, ərik, gavalı və albalı kimi şaftalı da yeməli sərt qabıq  toxumları ehtiva edirlər.

Orta ölçülü şaftalı (142−170 q) karbohidratlardan beyin və əzələlər üçün cəmi 58 kkal və 14 q enerji saxlayır. Bu meyvələr C və A vitaminlərinin yaxşı mənbəyidir.

Bundan əlavə, şaftalı antioksidantlarına görə insanlar üçün faydalıdır. Bədəni aşınmadan qoruyurlar. Araşdırmalara görə, ən təzə və yetişmiş meyvələrdə bu maddələrin çoxu var.

Yetişmiş bir şaftalı yuvarlaq olur, heç bir yaşıl əlamət olmadan və toxunuş zamanı bir qədər yumşaq görünür. Şaftalılar otaq temperaturunda yetişməyə davam edir, ona görə də onları soyuducuda saxlamaq məsləhətdir.