İsti havalarda şoraba yemək bəzi diqqət yetirilməli məqamlar nəzərə alındıqda zərərli olmaya bilər. 

Foodinfo.az isti havalarda şoraba istehlak etməyin müsbət və mənfi tərəflərini təqdim edir:

Şoraba tərkibində yüksək miqdarda duz ehtiva edir. İsti havalarda bədən artıq miqdarda su itirir və şoraba yemək susuzluğun daha da artmasına səbəb ola bilər. Bu vəziyyət isti havalarda narahatlıq yarada bilər.

Digər tərəfdən, şoraba tərkibindəki duzla bədəndəki elektrolit balansını qorumağa kömək edə bilər. İdman və ya fiziki fəaliyyət zamanı tər vasitəsilə itirilən elektrolitlərin bərpası üçün şoraba faydalı ola bilər. Lakin bu faydanı əldə etmək üçün şorabanı ölçülü şəkildə istehlak etmək vacibdir.

Şorabanın tərkibində olan turşu və digər maddələr bəzi insanlarda mədə turşuluğunun artmasına və həzm problemlərinə səbəb ola bilər. İsti havalarda da bu cür narahatlıqlar daha da şiddətlənər. Mədə həssaslığı olan insanlar üçün şoraba yemək məsləhət görülmür.

Tərkibindəki tərəvəzlər müxtəlif vitamin və minerallarla zəngindir. Bu, bədənin qida ehtiyaclarını qarşılamağa kömək edə bilər. Lakin şorabanın duzlu olması səbəbindən bu faydaları əldə edərkən ölçülü olmaq vacibdir.

Əgər şoraba yeməyi sevirsinizsə, daha az duzlu və daha təzə tərəvəzlərdən hazırlanan versiyaları seçə bilərsiniz. Bu, həm qida dəyərini artırar, həm də duzun mənfi təsirlərindən qaçmağa kömək etmiş olar.