Dietoloq İrina Pisareva isti havalarda qida zəhərlənməsindən necə qorunmağı izah edib.

 “Ən vacib şey, əməl edilməli olan ilk qayda gigiyenadır. Yeməkdən əvvəl əllərinizi yuyun. Bütün tərəvəzləri və otları yaxşıca yaxalamaq da vacibdir. Çox diqqətlə izləyin ki, lazımsız heç nə içəri girməsin”, – o, Gazeta.Ru-ya müsahibəsində deyib.

Onun sözlərinə görə, doğranmış qarpız və ya xarab olmuş albalı kimi zədələnmiş meyvə və tərəvəzləri yeməmək daha yaxşıdır.

“Əgər hər hansı bir salatı sarğı ilə bişirirsinizsə, xüsusən də mayonezdirsə, onu dərhal yemək lazımdır. Çünki yüksək temperaturda patogen bakteriyalar çox tez çoxalır və siz kifayət qədər ağır qida zəhərlənməsi ala bilərsiniz”, - Pisareva qeyd edib.