London İmperial Kollecinin mütəxəssisləri tərəfindən aparılan yeni araşdırmaya görə, qəhvə arıqlamağa və 2-ci tip diabetin inkişaf riskinin azalmasına səbəb ola bilər.

Tapıntılar kofeinin piylənməyə - artıq yağ toxumasına necə qoruyucu təsir göstərdiyinə dair mühüm fikir verir.

Təcrübə göstərib ki, kofeini daha yavaş parçalayan və qanında daha çox kofein olan insanların 2-ci tip diabetə tutulma ehtimalı daha azdır.

Kofeinin kilo itkisi səbəbiylə diabet riskini azaltmağa təsiri də araşdırılıb. Demək olar ki, halların yarısında (43%) subyektlər şəkər xəstəliyinin qarşısını almağa kömək edən qəhvənin təsiri altında arıqladılar.

Enerji verən içkinin qəbulunu təhlükəsiz şəkildə artırmaq sizə sağlam çəki saxlamağa kömək edəcək. Və yüksək qan şəkəri olan insanlar üçün əlavə bir neçə stəkan xəstəliyin inkişafından qoruya bilər.

İmperator Kollecinin əvvəlki araşdırmaları, gündə üç-beş fincan içməyin bədənə faydası olduğunu göstərdi. Bu vəziyyətdə kofeinin dozası təxminən 70-150 mq təşkil edir (bir fincan üçün). Beləliklə, şəkərli diabet və ürək-damar xəstəlikləri riski azalır.