Əgər insanın mədə xəstəlikləri varsa, o zaman yayda okroşka əvəzinə tərəvəz şorbası yemək daha sağlamdır.

Okroshka təzə tərəvəz, kvas və ət və ya balıqdan ibarət məşhur rus soyuq yeməyidir. Ancaq bütün insanlar okroşka yeyə bilməz.

Okroşka yeməkdən çəkinməli olan insanların birinci kateqoriyası mədə-bağırsaq traktının xroniki xəstəlikləri olan insanlardır. Okroşkanın ədviyyatlı və turş tərkibi mədə və bağırsaqların selikli qişasının qıcıqlanmasına səbəb ola bilər, həmçinin xəstəliklərin əlamətlərini ağırlaşdıra bilər.

İkinci kateqoriya okroşkanın bir və ya bir neçə komponentinə allergiyadan əziyyət çəkən insanlardır. Tez-tez okroshka yumurta, süd, xardal və ədviyyat kimi allergenləri ehtiva edir. Buna görə də, okroshka istehlak etməzdən əvvəl, maddələrin siyahısını yoxlamaq və özünüz üçün təhlükəsiz olduğundan əmin olmaq lazımdır.