Müsli, ilk növbədə artan kalorili məzmun, eləcə də bir sıra digər mənfi cəhətləri ilə xarakterizə olunan sənaye üsulu ilə istehsal olunan bir məhsuldur. Bunu iyulun 9-da SM-Clinic-in endokrinoloqu və dietoloqu Oksana Mixaleva Gazeta.Ru-ya müsahibəsində deyib.

“100 qram məhsulda 320-470 kkal var ki, bu da yüksək kalorili şirniyyat və desertlərlə müqayisə edilə bilər. Buna görə də artıq çəki, şəkərli diabet və ürək-damar xəstəliklərinə meyilli insanlar üçün belə məhsullardan istifadə etməmək daha yaxşıdır”, - ekspert qeyd edib.

Bundan əlavə, müsli yalnız bitki yağı deyil, bir çox hallarda odadavamlı yağlar, məsələn, palma yağı ehtiva edir. Bu məhsul ləzzət artırıcı kimi çıxış edir və bu da öz növbəsində yeməyin kalorili məzmununu artırır. Müsliyə şəkər də əlavə olunur, bu da glisemik indeksə birbaşa təsir göstərir.

Kalori miqdarına baxmayaraq, müsli və emal edilmiş dənli bitkilər qida maddələrində azdır. Mütəxəssisin sözlərinə görə, dənli bitkilər emal edildikdən sonra məhsul daha incə tekstura və daha zəngin dad əldə edir, lif, B qrupu vitaminləri və minerallar kimi qidalardan məhrum olur.

Bu baxımdan, bir çox istehsalçı məhsulun qida dəyərini artırmaq üçün müsliyə sintetik vitamin və minerallar əlavə edir.