18 saatdan sonra qida qəbulunu məhdudlaşdırın. Foodinfo.az xəbər verir ki, Doktor Giteau axşam saat 7-dən sonra yemək yeməməyi tövsiyə edir. Axşam şəkərsiz içkilər içə bilərsiniz.

Porsiya ölçülərini azaldın. Tərəvəzlər istisna olmaqla, adi xidmət ölçülərinizi 30-50% azaldın, əksinə artırıla bilər.

İçki rejiminizi genişləndirin. Çay, qəhvə, bulyon da daxil olmaqla gündə ən azı 2,5 - 3 litr maye içməyə çalışın. Bu miqdardan ən azı 1,5 litr içməyə çalışın.

Müəyyən qidaların qəbulunu azaldın. Şirniyyat, un, bişmiş məmulatlar, şirələr və şəkərli qazlı içkilərin istehlakını mümkün qədər məhdudlaşdırın, çünki onların tərkibində asanlıqla həzm olunan karbohidratlar çoxdur.

Süd və fermentləşdirilmiş süd məhsullarını məhdudlaşdırın. Onları yalnız səhər istifadə edin.

Taxıl və ya makaron yeyirsinizsə, onları az bişməyə çalışın ki, yüngül olsun. Pişirmə vaxtı 12 dəqiqə göstərilibsə, 8-9 dəqiqə bişirin. Səhər və ya naharda gündə bir dəfədən çox olmayan və həftədə 4 dəfədən çox olmayan taxıl və ya makaron yeyin.

Kərə yağı və bitki yağını pəhrizdən xaric edin.

Pəhrizinizi tərəvəzlərlə zənginləşdirin (kartof və şirin kartof istisna olmaqla). Təzə, bişmiş, qaynadılmış və ya bişmiş olsun, hər yeməyə tərəvəz əlavə edin. Həftədə 1-2 dəfə gödəkçə kartofu yeməyə icazə verilir.