Qastroenteroloq, dietoloq, tibb elmləri namizədi İrina Berejnaya ədviyyat və ədviyyatlardan çox istifadə etməməyi tövsiyə edib.

"Ədviyyatlar gündəlik istehlak edilə bilər, lakin az miqdarda - sadəcə yeməyin dadını, qoxusunu və ya rəngini yaxşılaşdırmaq üçün faydalıdır", - ekspert Sputnik Radiosuna müsahibəsində deyib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, bəzi ədviyyatlar qarın ağrısına, təzyiqin artmasına, kəskin allergik reaksiyalara səbəb ola bilər.

Qastroenteroloq onu da diqqətə çatdırıb ki, ədviyyat və ədviyyatlar ürək-damar xəstəlikləri, pankreatit, xolesistit, bağırsaqlarda iltihabi proseslər, mədə xorası olan insanlar üçün əks göstərişdir.