Tahini küncüt toxumlarından əldə edilən qida tərkib hissəsidir və Yaxın Şərq mətbəxində tez-tez istifadə olunur. Tahinin sağlamlıq üçün bir çox faydası var. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, küncüt yağının qida dəyəri olduqca yüksəkdir. Tərkibindəki zülal, lif və sağlam yağlar sayəsində orqanizm üçün çox faydalıdır. Bundan əlavə, onun tərkibində dəmir, kalsium, maqnezium və B vitaminləri kimi bir çox mineral və vitamin var. Bu xüsusiyyətlərə görə o, sağlam qidalanma proqramının mühüm hissəsi hesab olunur. 

Küncüt yağının sağlamlıq üçün başqa bir faydası onun ürək dostu olmasıdır. Tərkibindəki doymamış yağ turşuları sayəsində xolesterin səviyyəsini aşağı salır və ürək-damar xəstəliklərinə qarşı qoruyucu təsir göstərir. 

Bundan əlavə, küncüt yağı antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində hüceyrələri sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruya bilir. 

Bu qida həzm sistemi sağlamlığı üçün də faydalıdır. Tərkibindəki lif sayəsində həzm prosesini dəstəkləyir və qəbizlik kimi həzm problemlərinin qarşısını alır. Həmçinin bağırsaq sağlamlığını qoruyaraq immunitet sistemini gücləndirir.

Küncüt yağının sağlamlıq üçün çoxlu faydaları olsa da , onun yüksək kalorili bir qida olduğu unudulmamalı və porsiya nəzarəti də nəzərə alınmalıdır.