Oksford Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, doymuş yağlarla zəngin qidaların müntəzəm istehlakı bir aydan az müddətdə orqanizmdə təhlükəli dəyişikliklərə səbəb ola bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, 24 günlük təcrübə zamanı mütəxəssislər iki könüllü qrupunun səhhətini təhlil ediblər. Onlardan biri doymuş və ya çox doymamış yağlarla zəngin qidalar yeyib. Digəri isə balıq, qoz-fındıq və zeytun yağı da daxil olmaqla sağlam yağların qaynaqlarınıistifadə ediblər.

Birinci qrupdakı iştirakçılar əsas sağlamlıq göstəricilərində əhəmiyyətli dərəcədə pisləşib. Onların xolesterinin səviyyələri, həmçinin qaraciyərdə yağ yataqlarının həcmi 10% artıb. Bu arada, çoxlu doymamış yağları istehlak edən könüllülər ümumi xolesterol səviyyələrində azalma müşahidə edilib.