Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Tibbi-profilaktika və lisenziyalaşdırma departamentinin müşaviri Natalya Çeqayeva ürək üçün faydalı məhsullar haqqında danışıb.

Mütəxəssis MariMedia xəbər agentliyinə müsahibəsində yağlı və qızardılmış qidalar, qəhvə, yumurta, duz və şəkərin həddindən artıq istehlakı qan damarlarının və ürəyin vəziyyətinə mənfi təsir göstərir və hipertoniya, infarkt və insult riskini artırır.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, ürək üçün sağlam qidalar dəniz balığı, toyuq əti, bitki yağları, dənli bitkilər, paxlalılar, tərəvəzlər, meyvələr və giləmeyvədir.

Yağlı ət, qənnadı yağları, şəkər, duz, toyuq yumurtası və qəhvə pəhrizdən xaric edilməli və ya məhdudlaşdırılmalıdır.