Payız mövsümündə bir çox faydalı tərəvəzlər mövcuddur. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu tərəvəzlər tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla sağlamlığı dəstəkləyir:

1. Balqabaq: A vitamini ilə zəngindir, immun sistemini gücləndirir, göz sağlamlığını dəstəkləyir və antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Tərkibində olan liflər həzmi yaxşılaşdırır.

2. Kələm: C və K vitaminləri, həmçinin liflərlə zəngindir. Həzm sistemini dəstəkləyir və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Xüsusilə brokkoli və gül kələmi antioksidantlarla zəngindir.

3. Şirin kartof: A, C və B6 vitaminləri ilə zəngin olan bu tərəvəz enerji səviyyəsini artırır və immuniteti dəstəkləyir. Eyni zamanda tərkibindəki liflər qan şəkərinin sabitləşməsinə kömək edir.

4. Kök: A vitamini və beta-karoten mənbəyidir, bu da göz sağlamlığına və dəriyə müsbət təsir edir. Həmçinin antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir.

5. Çuğundur: Fol turşusu, dəmir və kaliumla zəngindir. Çuğundur qan dövranını yaxşılaşdırır və təzyiqi tənzimləməyə kömək edir.