Demək olar ki, hər kəs yumurta bişirməyi bilir. Foodinfo.az Progoroduhta.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu proses o qədər elementardır ki, hətta on yaşlı uşaq belə onun öhdəsindən gələ bilər.

Bununla belə, yumurta qaynadarkən bəzi xüsusiyyətləri nəzərə almaq vacibdir. Birincisi, bu hazırlıqdır. Bir çox mütəxəssis yumurtaları bişirməzdən əvvəl mütləq yumağı məsləhət görür.

İkinci vacib aspekt temperaturdur. Yumurtaları birbaşa soyuducudan qaynar suya qoymayın. Çatlamamaq üçün onları otaq temperaturunda 30-60 dəqiqə saxlayın. Yumurta qabığını bütöv saxlamaq üçün istifadə edilən başqa bir hiylə duz əlavə etməkdir. Hər litr suya bir çay qaşığı duz əlavə etmək tövsiyə olunur.

Yumurtaların qabıqlanması prosesi çox vaxt çətindir. Təcrübəli evdar qadınlar uzun müddətdir ki, bir üsuldan istifadə edirlər, bunun sayəsində qabıqlar sanki yumurtalardan “uçur”.

Bişirmə zamanı suya yarım xörək qaşığı ağ sirkə əlavə edə bilərsiniz. Yumurtalar bişdikdən sonra tez buzlu suya qoyulmalıdır.