Əncir çoxlu miqdarda vitamin, mineral olan sağlam meyvədir. Ancaq bəzi insanlara zərər verə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, “Axşam Moskva” bu meyvənin faydaları və zərərləri haqqında daha çox mütəxəssisdən öyrənib.

Bu meyvədə çoxlu faydalı komponentlər var:

— A vitamini — toxumaların bərpasını təşviq edir və görmə qabiliyyətinə müsbət təsir göstərir;

- C vitamini - antioksidant kimi çıxış edir və immunitet sistemini gücləndirir;

- B vitaminləri - neyroprotektor kimi işləyir, yuxusuzluğa qarşı mübarizədə kömək edir, beyin fəaliyyətini və qan dövranını yaxşılaşdırır;

- dəmir - hemoqlobin səviyyəsini yaxşılaşdırır;

- mis - dəmirin udulmasına kömək edir;

- sink və selen - immun sistemini dəstəkləyir və kişilərdə testosteron istehsalını təşviq edir.

Pisareva həmçinin mədə-bağırsaq problemi olan insanlara əncir yeməyi tövsiyə edib.

Pisarevanın sözlərinə görə, quru meyvənin glisemik indeksi daha yüksəkdir və şəkərin miqdarı çox olduğuna görə yüksək kalorili məzmuna malikdir. Ona görə də ehtiyatla yemək lazımdır.