Şəkərli diabet və qanda şəkərin səviyyəsi ilə bağlı digər xəstəliklərdən əziyyət çəkən insanlar müəyyən pəhrizə riayət etməlidirlər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, performanslarını optimallaşdırmaq üçün şəkər səviyyələrini idarə etmək qabiliyyətinə malik qidalar haqqında mütləq bilməlidirlər.

Brokoli şəkəri azaldan xüsusiyyətlərə malik aktiv tərkib hissəsi olan sulforafanı əmələ gətirir. Bu məhsul insulinə həssaslığı artırır, qan şəkərinin səviyyəsini və oksidləşdirici stress markerlərinin səviyyəsini azaldır.

Dəniz məhsulları zülal, sağlam yağlar, vitaminlər, minerallar və antioksidantlarda yüksəkdir. Onların hamısı qanda qlükoza səviyyəsini normal vəziyyətə gətirir və sizə uzunmüddətli dolğunluq hissi verir.

Balqabağın tərkibində çoxlu miqdarda lif, polisaxaridlər və antioksidantlar var, yəni qan qlükozasını tənzimləmək üçün əladır.

Kətan toxumu qida maddələrinin əsl anbarıdır: onların tərkibində bədən üçün lazım olan çoxlu lif və yağlar var. Bunun sayəsində kətan sağlamlığa müsbət təsir edir və diabetli insanlarda qan şəkərinin səviyyəsini azaltmağa kömək edir.