Çoxları hələ də çörəyin zərərli olması mifə inanır, lakin klassik çörəkdə zərərli heç nə yoxdur.

Foodinfo.az xəbər verir ki, adətən bu, yalnız un, su, yağ, şəkər, duz və mayadır. Belə bir məhsulun kalori miqdarı da çox yüksək deyil: 100 qrama təxminən 250-300 kkal. Tibb elmləri namizədi, qastroenteroloq Yekaterina Kaşux Life.ru saytına açıqlamasında hansı çörəyin ən faydalı, hansının zərərli olduğunu deyib. Onun sözlərinə görə, tam taxıl çörəyi sağlamlıq üçün ən böyük fayda verir. Tam taxıl çörəyi lif, B vitaminləri, maqnezium, selen, dəmir və digər elementləri saxlayır.

Tərkibindəki yüksək lif sayəsində belə çörək həzmi dəstəkləyir, qəbizliyin qarşısını alır, ürək və damar xəstəlikləri riskini azaldır. O, həmçinin daha uzun müddət toxluq hiss etməyə kömək edir, bu da iştahınızı idarə etmək və sağlam çəki saxlamaq deməkdir. Hər gün çörək yemək qadağan deyil, əsas odur ki, ümumi pəhriz müxtəlifdir və digər qida qruplarını ehtiva edir, sonra çörək sağlamlığa zərər vermədən ona uyğunlaşacaq - və 1-2 dilimdən çox yemək istəməyəcəksiniz.