Diyetoloq Polina Zuravleva bədəndə düzgün turşu-qələvi balansını necə saxlamağı izah edib.

“Oksidləşmənin qarşısını almaq üçün pəhrizinizə qələviləşdirici qidalar daxil edin: yarpaqlı tərəvəzlər (ispanaq, brokoli), az nişastalı tərəvəzlər (yerkökü, kərəviz), sitrus meyvələri, avokado və bəzi qoz-fındıq (fıstıq və anakardiya istisna olmaqla). Şəkər, süd məhsulları, ət və kofein və işlənmiş qidaların qəbulunu məhdudlaşdırın”, o, İctimai Xəbərlər Xidmətinə müsahibəsində deyib.

Onun sözlərinə görə, kətan toxumu, yağlı balıq, şəkər əvəzediciləri yemək vacibdir.

Zuravlevanın qeyd etdiyi kimi, fiziki məşqlər də mühüm rol oynayır - hətta sadə bir gəzinti qələviləşməyə kömək edə bilər.