Dondurma xüsusilə isti mövsümdə məşhur bir yeməkdir. Bununla belə, heç də heç də heç də bütün insanlar bunun nəticəsi olmadan həzz ala bilmirlər. Bəzən bir porsiya dondurma yedikdən sonra bəzi insanlarda şiddətli baş ağrısı olur.

Dondurma yedikdən sonra baş ağrısının mümkün səbəblərindən biri də qan damarlarının reaksiyası ilə bağlıdır. Soyuq yemək ağızda və boğazda qan damarlarının daralmasına, qan təzyiqinin artmasına səbəb ola bilər. Qan damarlarına bu təsir tez-tez bəzi insanlarda baş ağrılarına səbəb olur.

Bundan əlavə, dondurma çox miqdarda şəkər ehtiva edir. Artan şəkər qəbulu qan qlükoza səviyyələrində sıçrayışlara səbəb ola bilər ki, bu da bəzən miqrenin başlanğıcını tetikleyebilir. Üstəlik, bəzi insanların bədənləri şəkər səviyyələrindəki dəyişikliklərə daha həssasdır və bu, simptomları daha da pisləşdirə bilər.

Dondurma yedikdən sonra baş ağrısının digər mümkün səbəbi onun tərkibində olan tərkib hissəsi ola bilər - monosodium glutamat. Monosodium glutamat qidaların dadını artıran bir əlavədir. Bu əlavəyə qarşı həssaslıq bəzi insanlarda baş ağrısına səbəb ola bilər.

Fərdlər südlü dondurmanın əsas komponenti olan laktoza qarşı da dözümsüzlük göstərə bilər. Laktoza qarşı dözümsüzlük baş ağrısı da daxil olmaqla müxtəlif xoşagəlməz simptomlara səbəb ola bilər.

Qeyd etmək lazımdır ki, dondurma yedikdən sonra baş verən baş ağrısı ciddi bir xəstəlik deyil və adətən bir neçə saat ərzində öz-özünə keçir. Ağrı çox şiddətlənirsə və ya tez-tez təkrarlanırsa, məsləhət və diaqnoz üçün həkimə müraciət etmək tövsiyə olunur.